Mindannyian ismerjük az érzést: beszippant az Internet végtelen világa és mi egy webshopon kötünk ki: a tökéletes marketingnek -így a megannyi szuper kuponkódnak és relytélyesen soha véget nem érő visszaszámláló akcióknak köszönhetően- azon kapjuk magunkat, hogy órák óta pásztázzuk a kínálatot, a kosár pedig csak telik és telik a ’kihagyhatatlan’ ruhadarabokkal.
Na de hogyan tudom eldönteni, hogy mire van ténylegszükségem? Itt vagyok, hogy eltakarítsak minden marketing és e-commerce felőt és a nap végre kisüshessen fölötted (és a pénztárcád) felett!

Forrás: Pinterest

Szóval több órás webshop térídő-hajlítás után mégiscsak elbizonytalanodsz -valószínűleg a végösszeg megdöbbentett.
Lehet mégsem kell az akciós cipő €20 helyett €19.99-ért? Beindul a törlési akció, majd látod, hogy eltűnik az ingyenes szállítás lehetősége is. Olyat meg persze nem lehet, hát akkor már inkább ruháért fizetünk.
Szóval kicsengetjük a kicsengetnivalót, várunk, megérkezik, a fele nem jó a másik feléhez meg nincs.mit.felvenni.

MIT TEGYEK HOGY EZ TÖBBET NE FORDULJON ELŐ?

A megoldás egyszerűbb, mint hinnéd: úgy hívják, tudatos vásárlás.
A tudatos vásárlás nem jelent mást, csupán annyit, hogy kicsit több energiát fektetsz a már meglévő ruhatáradba.

1. SZINT- Átvilágítás
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni a klienseimnek; a ruha megvétele egyszerű, de emlékezni is kell rá ha az idő telik.
Ennek feltétele egy rendezett gardrób, ahol az ember lánya mindent megtalál!
Túlzás nélkül az lesz az érzésed, hogy a saját butikodban nézelődsz:
eredményképp sokkal kevesebb igényed lesz újat venni, csökkented a hasonló fazonok többszörös megvásárlását és sokkal több kedved lesz öltözködni!

Forrás: Pinterest

2.SZINT- Megfontolás
Tegyük fel, hogy nincs előre elkészített listád, és azt veszed meg, ami csak megtetszik.
Az evidens méretegyeztetések után viszont van más ténylező is, amit mérlegelni kell.

Egyedülálló darab, különleges számomra?
Van mivel kombináljam?
Jól fog állni a karakteremhez és testalkatomhoz?
Kényelmes/ nem veszélyes? (Veszélyes alatt az esetlegesen kikandikáló intim testrészeket értem)
VAN RÁ SZÜKSÉGEM?

Ha mindezekre pozitív válasz érkezik és készen állsz a vásárlás gyakorlati kivitelezéséhez, még olvass tovább- nem végeztünk!

3. szint- Az idő törvénye
Adj magadnak 2-5 nap szünetet, amíg az én szavammal élve ’emésztheted’ a vásárást. Ott, akkor, még elhisszük, hogy a csillagos tutujkaakciósan jobban kell a ruhatárunkba, mint eddig bármi más.
De mi már okosak vagyunk, a csatát majdnem megnyertük: töltsük el ezt a pár napot és hagyjuk, hogy az új termék gondolata mennyire melengeti meg a szívünket? Sokal jut eszünkbe? Én személy szerint a kosár tartalmának a felére sem szoktam ilyenkor emlékezni.
Amelyik pedig ott van, amikor munkába megyünk, amikor főzünk, és igazán magunknak érezzük- annak engedjük meg, hogy belopja magát a szívünkbe és a ruhatárunk részét képezze.

Interneten vásárolni rettentően rizikós biznisz.
Én ennek a metódusnak köszönhetően több 100 eurót spóróltam már meg az utóbbi idők folyamán. A meglevő daraboknak örülök, és szeretettel hordom őket, valamint sikeresen kerültem el rengeteg megbánt vásárlást és nem utolsó sorban a mardosó bűntudatot is, ami a felesleges pénzköltéssel jár.

Csenge